tisdag 30 december 2008

Julklapp och pimpning av soffa

Tänkte visa min julklapp som jag fick av Mannen. Jag säger då bara det, min man vet vad hans kvinna vill ha. Mannen hade varit och köpt fågelburen som jag trånat efter under hösten, men som jag varit för snål för att handla.
Visst är den fin... Nu behöver jag bara ett halvmånebord att ställa den på =) Jag fick en julklapp av barnen också, men den visar jag en annan gång.

Kolla in våra soffor. Det här är den lilla, sen har vi en tresits också. Vi har tänkt köpa ny soffa, men först ska vi göra om i vardagsrummet. Den nya soffan ska även vara en hörnsoffa som blir lite mindre än dessa två kolosser. Vårt vardagsrum är inte så stort.

När vi var på IKEA i söndags köpte jag några billiga överkast och pimpade sofforna. Det är inte perfekt, men bra mycket bättre än det som var. Även Mannen blev possitiv till resultatet, och vad ljust det blev i vardagsrummet. Nä, nu ska jag gå och fortsätta måla taket i dotterns rum. Hej så länge Catharina

lördag 27 december 2008

Jaha, då gör jag ett nytt försök med denna lömska dator... Satt mig för att blogga härom dagen men det slutade med att jag bröt ihop på datorn. Men nu har jag bitit ihop och här sitter jag nu...Julen har varit och denna jul var verkligen lyckad och mysig.



Vi var 18 personer så jag fick duka två bord, men det blev bra det oxå. Jag gillar den julröda färgen väldigt mycket och försöker ha lite extra av den färgen på jul. Tyvärr hade jag glömt att skaffa julservetter så det fick bli dessa lite retromönstrade servetter. Nåja de ska ju bara användas för att torka munnen med =)

Kolla in mina ljushållare till granen. Köpte dem från Tradera. Jag gillar dem skarpt. Det blev riktigt bra med riktiga ljus i granen.

Årets gran blev en riktig gran. Vi har brukat ha plastgran alltid, men detta år ville jag verkligen ha en riktig gran. Den är tät och fin, ett riktigt praktexemplar.

söndag 14 december 2008

Tredje advent

Så har det redan blivit tredje advent...usch vad tiden går, har faktiskt ingen aning hur jag ska hinna allt. Det lär nog bli några sena kvällar till veckan för att komma ikapp. Julklapparna är snart inhandlade, inte många kvar. Men allt annat...
Tänkte visa min kyrka. Min mormor hade en liknande när jag var liten. Den såg nästan ut som denna men i fönstrena var det rött tunnt papper. När jag flyttade hemifrån var detta bland de första julsaker jag köpte, och jag tycker verkligen om den även om den inte är lika fin som den min mormor hade. Tyvärr tycker jag aldrig att jag hittar "den där" platsen för den utan varje år får den en ny plats som känns nästan rätt. Ha en fortsatt bra tredje advent.

lördag 6 december 2008

Pyssel, tradera och toppstjärna

Äntligen fungerar datorn skapligt...men jag är inte nöjd. Tangentbordet i den fungerar som det själv vill och det är *** irriterande.

Har varit på Ambiance och handlar i veckan. Det blev en ny stjärna till granen. Den är riktigt fin. Har sökt efter just denna i flera veckor nu och så låg den där mitt framför mig när jag var på Ambiance för att söka en helt annan sak. Men ibland har jag lite tur jag me´.
Gjorde några hängen till fönstret för ett antal veckor sedan. Jag har ju en del kakformar så det är bra om några kommer till annan användning än att bara ligga i en skål och se veckra ut.
Sen har jag vunnit på Tradera. Dessa utsökta små ljushållarna blev mina för en mindre peng. Det är ju såååå vackert med dessa små saker. Jag ska ha dem på tallrikarna till jul, så har var och en sitt eget lilla ljus. I och för sig kommer de nog inte få sitta på tallriken särskilt länge, men så länge de får sitta där blir det nog fint.