söndag 23 augusti 2009

Badrummet

Så var då nya badrummet helt klart. Det enda som återstår är lite piff men det blir när dagarna blir kallare. Så länge det går att vara ute på eftermiddagarna och helgerna är det prio 1.


Välkommen in på en titt i vårt badrum med bastu.


En liten översikt på nästan hela badrummet. Det är omöjligt att få med hela. På väggarna har vi satt upp skivor som ser ut som pärlspont. Otroligt smart, man slipper kvistar som tränger igenom och inga brädor som torkar och drar isär.


Som en liten mellanvägg mellan toan och duschdelen satte vi in ett gammalt fönster. På sidan mot duschen gjorde mannen en lite fönsterbräda. Det blev riktigt fint med fönstret där.


Till pappersrullarna hittade jag en nätkorg hos Hjortgården, Gårdsromantik Havsviken.


Tvättstället och tillhörande skåp är inhandlat på IKEA, likaså lamporna intill spegeln. Till tvättställskåpet sydde jag ett draperi. Det blev mycket mer ombonat och det ger ett mjukare intryck.


Mellan tvättstället och badrumsskåpet vände vi på en skåpstomme och gjorde en bänk. I bänken är det självklart förvaringsplats och det är skönt ha en liten bänk att sitta på.


Där inne är bastun. Nu kommer vi till de lite mordernare delarna. Alla i familjen gillar inte gammal stil...särskilt inte min son.


Bastun är nog det som Mannen är mest nöjd med. Han skulle kunna flytta in hit. Vi satte in en rad med mosaik för att göra väggen lite roligare. Mannen har verkligen kämpat på bra. Alltihopa har han gjort helt själv. Jaa faktiskt hela badrummet har han gjort från golv till tak och från vägg till vägg. Jag har ju bidragit med att måla och peka och visat hur saker ska vara, och det kan ju oxå vara lite jobbigt=)


För att öka ljusinsläppet i bastun satte vi in två rader med glasbetong mellan bastu och dusch.


Bakom aggregatet murade vi en pelare som ser ut att vara av grova stenar.


Sist men inte minst duschen. Tycker det blev otroligt bra ned dessa inslag av bruna pelare. Också fick vi in lite av det morderna. Jahapp, det var en grundlig visning av vårat nya badrum. Ha en bra söndagkväll nu.
//Catharina

4 kommentarer:

Penseldraget sa...

hej
tror inte jag varit på besök här förut =) ska fortsätta kika runt men måste säga att badrummet är helt bedårande vackert =) återkommer gärna hit...
kram pia

S o F sa...

Vilket fint resultat, väldigt lyckat.

Många gånger när jag tittar på nya badrum så tycker jag att de är lite för moderna och "kalla". Här har ni lyckats perfekt med att göra det varmt, personligt, välkomnande och mysigt - och funktionellt förstås.

Förstår om ni är supernöjda! Bra jobbat!

Ha det gott!

Mitt liv - Mina drömmar sa...

JÄttefint!
Alltid roligt att få lite inspiration:)
Själv drar jag igång med renovering av tvättstuga och byggande av nytt duschrum i morgon:)

Annica

Viola sa...

Hejsan, vilken tur att jag tittade in till dig när jag själv står inför att inreda ett nytt badrum i den gamla 1700-talsgården vi köpt..så läckert det blev med fönstret som avskiljare..här fick jag många idéer, TACK, ha en bra dag, kram VIOLAN