tisdag 19 juli 2011

Gårdshuset

Tänkte visa lite bilder från vårat projekt som vi arbetar för fullt med. Det är ett Gårdshus som vi påbörjade förra hösten. Då byggde vi skalet som sedan har fått stå över vintern. Huset är som en friggebod, alltså max 15 kvadrat. Det ska bestå av en bo del och ett förråd.

I våras la vi in ett ordentligt trägolv över hela husets längd, i fall man nån gång vill göra allt till bo del. Sen isolerar trägolv bättre.
Golvet behandlade vi med ZAR träbets och tre varv med oljevax. En idé vi hittade hos Mia med bloggen My shabby chic house.


Gissa om vi blev nöjda!!!

Mannen byggde dubbeldörrar till förrådsdelen så det ryms att köra in större saker som exempelvis hans kära snöslunga:). Till bodelen blev det en vanlig dörr som vi byggde om till en gammal kyrkstugedörr. Den är inte riktigt klar än, det saknas en list. Att bygga om dörren var ett tips från Maud med bloggen Gårdsromantik.



Vi köpte en billig dörr från Skånska byggvaror. Sedan satte vi fast en skiva för att dölja spåren som var i dörren, på den skivan limmade vi sedan fast en kilformad skiva. Målade och dörren hade helt bytt utseende.