söndag 17 oktober 2010

Oj vad tiden går

Som vanligt rusar tiden fram och man har fullt upp hela tiden. Sedan senaste inlägget har vår fodervärdshund Elysa gjort sitt L-test. Ett prov som visar om de är lämpade som tjänstehund inom främst försvaret. Vårt lilla yrväder klarade inte testet. Hon är bland annat för social, något som alla syskonen var. Oss gör det inget, vi har nu fått köpa lös henne och nu är hon vår egen sötis.

Nää, vi har inte så här mycket snö nu, bilden är från i våras.

Ute har vi fortsatt byggandet av gårdshus och vi bara ler...det bli så himla fint. Takplåten är en detalj som höll på att göra mig galen. Jag hade bilden klar i min hjärna och där hade gårdshuset denna typ av plåt. Men att hitta någon som sålde den var inte så lätt. Tillslut hittade vi den hos en återförsäljare i stan!! Skönt att den fanns så nära, hade kollar denna återförsäljare tidigare men då såg vi den inte. Det är ny plåt i gammal stil. Denna modell sitter på alla gamla lador och gamla byggnader, nästan alla i alla fall.

Visar en liten bild på plåten. En mycket viktig detalj...

Myrorna fick oxå ett besök i helgen. Fyndade en gammal glasburk och en gammal kakform. Känner mig riktigt nöjd. Tycker inte man fyndar så ofta på Myrorna numer, antingen är det utplockat eller så är det ganska dyrt.


Mannen dotter har oxå hunnit fylla år sedan senaste inlägget. Så då blev det en tårta. Denna gång använde jag marsipan istället för sockerpasta, tårtan blev betydligt mycket mindre söt och sliskig. Fyllningen var hallonmousse och mjölchokladfluff. Spacklad med grädde denna gång.