måndag 27 september 2010

Körkort och Gårdshus

Här händer det saker, hela tiden. Lilla C har fått sitt efterlängtade körkort och det firades med tårta. Så skönt det är nu när hon har eget körkort, nu tar hon sig själv dit hon vill. Och framförallt, hon tar sig själv till sina träningar.

En riktigt smaskig körkortstårta bakades. Fylld med ett lager blåbärsmousse och ett lager med vitchokladmousse. Yummie!


Här ligger grunden till mitt blivande växthus. Gammal mursten som jag upptäckte på en gård i byn, där familjen som bor där höll på att renovera sin källare. Ett snabbt samtal till Mannen för att upplysa honom om det och dessa stenar bytte ägare. Det kommer bli såååå fint, men det är ett projekt för nästa sommar.


Kolla!! Gårdshuset har börjat byggas. Det kommer bli riktigt fint.


Idag har Mannen varit och köpt takplåt. Som vi har sökt den perfekta plåten, vi trodde inte den tillverkades längre, men si det gjordes den. Men den visar jag bild på en annan gång.
Kram Catharina

onsdag 1 september 2010

Sommarens projekt

Sommarens projekt fick i år bli ett enklare projekt. Eftersom köksrenoveringen tagit lite mer tid och energi hade vi ingen ork till något större projekt.


Vår altan har alltid varit rätt tråkig, bara som ett stort bräddäck. Så för att fylla detta enorma trädäck byggde vi ett plank, vilket kommer fungera som vindskydd, planteringsplats och avlastningsplats när vi grillar.

Och så här blev hörnan för lite av varje, tyvärr har jag ingen bild av hela altanen. Mina kryddor får vara där som lite piff, och självklart lite armeringsjärn. Detta underbara material som fungerar till allt. Ser ni separatorn där? Den är inte helt komplett men snygg i alla fall. Till nästa sommar ska jag diska ur den och ha groggen där i, haha.