måndag 14 juni 2010

Ett kök har vuxit fram

Ett kök har vuxit fram, det är ännu mycket kvar. Men det mesta är på plats och vi kan laga mat här nu.

Så här såg det ut innan den stora renoveringen. Ganska tråkigt och fult.



Och så här blev det. Luckor i vitlaserad ask. Tillverkade av Lappvattnets Snickeri i Burträsk, och helt efter våra ritningar. Vi har i stort behållt alla stommar och flyttat om de lite. 2 stommar fick vi dock låta tillverka. Och det bästa av allt, luckorna var inte alls dyra. Ungefär som ett IKEA kök. Kan verkligen rekomendera dem.
I glasen på dörrarna ska jag sätta ett tyg eller en spets. Men som sagt, mycket återstår än. Som tex tapeter... La fram ett förslag till Mannen idag om att ha pärlspånt på hela väggarna och inga tapeter. Men "Nää älskling där går till och med min gräns". Suck!! Ja då får vi väl se om vi hittar några tapeter...eller hur det blir.

Vi har haft 18 års kalas i helgen som var. Min älskade lilla flicka har gått å blivit stor. Usch vad konstigt, är det tänkt att hon ska få göra som hon vill nu??!!

Här inviger hon "kompiskalaset" med Pommacskumpa. De åt och hade det väldigt trevligt. Maten fixade jag och Mannen.



Bakade tårtor till släktkalaset tidigare på dagen och som efterrätt på kvällen. Jag blev riktigt nöjd med resultatet. Fyllningen var Dumlefluff och hallonmousse. Yummie!

onsdag 2 juni 2010

Wiiiie!!!

Idag har Mannen varit och hämtat våra köksluckor!!! Skulle kunna vara uppe hela natten och montera kök. Jag bara älskar mina nya luckor.


Visar en bild på överskåpet. Vitlaserad ask, med glas högst upp. Snart är köket klart. Det kommer bli kanonfint!!

//Catharina