måndag 24 maj 2010

Två kvällar kvar...

Nu har vi bara 2 kvällar kvar här. Man både vill stanna kvar en vecka till samtidigt som man vill hem. Vi har haft otroligt fint väder och självklart hoppas vi på bra väder de sista dagarna oxå.

I lördags kom ett stort gäng med australiensare hit och skoja vilket liv de förde på söndagsmorgon. Tur att de var tystare i morse. Man trodde inte det var sant så det skränade och när man tänkte på deras medelålder...ja, man hittar inte ord, medelåldern är säker 60 år!!!

Imorgon har vi tänkt åka iväg söderut, till en liten strand som heter Yanui beach.

I fredags var vi oxå iväg en sväng. Till Nai Harn, en strand som även den ligger söder ut från Karon. Det finns endast 3 hotell i Nai Harn eftersom det är Munkarna som äger marken där och de är emot exploatering. Lägg märke till förbudsskylten, den måste avse något annat.


I övrigt så badar vi och solar. Det är riktigt skönt att bara ligga och slappa hela dagar. När man blir för varm går man vara ner i vattnet och svalkar sig lite. Nä nu börjar det bli dax att krypa i säng, särskilt som vi kanske ska iväg på utflykt imorgon.



//Catharina

fredag 21 maj 2010

Sea cave canoe

I onsdags var vi på utflykt till Phang nga bukten på Sea cave canoe. Hur häftigt som helst. Tyvärr tog vi oss inte överallt eftersom det var för högt vatten i sista grottan. Man åkte gummikanot genom grottor som var på sina ställen så trånga att vi fick ligga ner.

Här åker vi in i första grottan av tre.



När vi kommit igenom grottan kom man fram i laguner som var helt underbara.


Här fick vi paddla lite själva så fotade våra paddlare. Det var riktigt kul. Dessutom hade vi riktiga vattenkrig mellan kanoterna. Även de som inte tänkt vara med fick lov att vara med.


Som avslutning stannade vi på en liten strand där vi fick drygt en 1 timme för att bada. Tyvärr var det ganska många maneter i vattnet.

Vi ses, Catharina

måndag 17 maj 2010

Fish spa...

Bland det läskigaste man kan göra, särskilt om det är en mardröm att känna fiskar runt fötterna när man badar. Det måste vara regnperiodens all sol som gör att man går med på allt *ler*

Började dagen med att banga 2-3 meter monstervågor, skickade ut mannen och barnen istället så de kunde avgöra om det var farligt där ute. Samtliga sa att det var helt ofarligt och med 4 badvakter i ryggen borde de haft rätt, men jag tror de ljög.

Efter lunch tog vi en tuk tuk till Kata beach (tror de egentligen ska vara katta beach) där det var mycket lugnare. Knappt några vågor alls. Skööönt, äntligen fick man bada.

Vi åt en sen lunch/tidig middag sedan, shoppade och har avslutat kvällen med ett dopp i poolen.

En bild från stranden, tyvärr ser inte vågorna så stora ut på bild, och jaa det är jag som flyr.


Caroline, var lite rädd för fiskarna. Faktiskt var jag lika vettskrämd för de små djuren. Men det känns ändå bra att man roat thailändare idag oxå. Inne i salongen satt 3 thailändskor och asgarvade.

En bild på fiskar i arbete.


Nää, nu ska jag dricka upp min wiskey och gå till sängs.

//Catharina

söndag 16 maj 2010

Out of order

Så har det stått på dörren till hotellets internetrum. Typiskt!!! Nu har det i alla fall börjat fungera och vi kan ha kontakt med omvärlden.

Vi har det riktigt bra, varmt och skönt. Havet är ljummet och att ligga i havet 4 timmar i ett är inget problem. Vi är som vita russin när vi kommer upp. Det är mycket sol men även en del mulet, men mulet här är inte samma som mulet hemma. Det har regnat på nätterna, utom idag när vi fick lite regn på förmiddagen. Men vad gör det när man ändå ligger i vattnet hela tiden.

Idag har vi varit på halvdagssafari och ridit pa elefant, fyf.. vad läskigt. Har bjudit min familj och elefantskötaren på ett roligt minne. Elefantskötaren garvar nog än, där runt lägerelden med sina polare och en singha.



Här sitter jag uppflugen på en vattenbuffel...tycker ni jag ser livrädd ut?? Det är precis vad jag är.



Puss o kram catharina

söndag 2 maj 2010

Mjukmedel eller Sköljmedel??

Hällde över mjukmedel från sina tråkiga plastflaskor till en mycket roligare glasflaska. Sedan skrev jag en lapp om innehållet och knöt fast på flaskan. Men när jag skulle skriva började hjärnan arbeta...typiskt. Va fasen heter det egentligen, mjukmedel eller sköljmedel??!!!

Frågade Mannen vad han säger, och han tror han säger mjukmedel. Så då blev det en flaska med Mjukmedel.


Så här ser ytterligare en del av köket ut, eller såg ut. Överskåparna är från vänster ett 60 skåp + ett 60 skåp + ett till 60 skåp också ett 40.


Idag är två 60 skåp och 40 skåpet borta. Där hänger nu två 80 skåp, vilket kommer göra att överskåparna går i linje med underskåparna. Mycket finare och mycket mer med plats. Ja faktiskt. Dessa skåpar som suttit där har inte rymt mycket. Redan nu ser vi hur mycket mer plats vi kommer få.


Brädväggen är på plats, målad och klar.


Vi är så nöjda, alla utom sonen som tycker det är så *** FULT!! Nä nu ska taket upp, så det är bara att vara redo för att hålla i och lyfta upp, men det gör jag sååå gärna. Puss och kram Catharina