söndag 27 december 2009

Tomten var snäll

Så har då en jul till passerat. Det är så skönt dagarna efter jul, då kan man verkligen bara ta det lugnt och mysa.

Självklart fick lilla vovven också en julklapp. Hmm undrar varför matte och husse satt papper på benet. Det är ju enklare utan. Elysa gav husse en julklapp...nya skinnhandskar...han blev ju så sur när de gamla råkade gå sönder.

Jag fick också några klappar. Av barnen fick jag en stor mugg och tre olika tesorter, polkagris-, glögg- och pepparkakssmak. Jag gillar te, dricker te varje morgon och kväll. Av Mannen fick jag också en väldigt efterlängtad sak. Men den visar nag en annan gång. Ha en mysig söndag nu, Catharina

tisdag 22 december 2009

Två dagar kvar och så blir man sjuk...

Fyy vad less jag blir. Två dagar kvar till jul och då blir jag sjuk. Det är ju en himla tur att vi firar julen hos syster, så man inte behöver dona så mycket de här sista dagarna.
Tänkte visa lite bilder från vårat vardagsrum, jag är så nöjd med de nya tapeterna. Vi ska köpa ny soffa här längre fram och det blir kanon. Just nu har vi mörkgröna skinnsoffor som döljs med några beiga överkast.


Min kyrka har åkt fram, precis som varje år. Jag gillar den verkligen. En kopia av den som min mormor och morfar hade. Men den som dem hade hade rött tunt silkespapper i fönstrena.

Ja här ser ni sofforna. Tur att det mesta går att fixa till med lite tyg. Tänk om de alltid skulle få vara så här, men icke. Varje gång någon av oss har suttit i den är allt huller om buller.



Mitt gamla skrivbord har också fått lite jul på sig. Jag tycker det mörka blir en bra kontrast till allt annat som är ljust. Skivan på bordet är väldigt ful, det har stått något på bordet, men det döljs bra med en duk. Skavningarna syns ju i alla fall och de ger lite liv åt bordet.

lördag 19 december 2009

En chockad julgran!!!

Japp, det är precis vad vår gran är. Mannen tog in vår fina köpa gran i torsdags, snabbt spred sig en otroligt stark doft eller stank. Mannen tyckte det luktade citron...stark citron, medan jag tyckte det luktade surt. Och jag menar alltså att det luktade!!! Men okej den skulle få på sig till fredag när Mannen skulle vara hemma strax efter lunch. I huset luktade det fortfarande vidrigt så Mannen ringde till butiken vi köpt granen från och i butiken visste de direkt vad felet var. Granen var chockad! Och nu hade den öppnat alla sina porer och vräkte ut sin doft. Om granen luktade starkt citron eller gran var den chockad. Den hade kommit in för fort i värmen och då kunde det bli så.


När granen är i chock går det åt mycket vatten för den, så hela fredags eftermiddagen och kvällen har vi sprutat den med vatten. Även lördagsförmiddagen ägnades åt att spruta mycket vatten på granen. Det syns att den förlorat mycket vätska, för på ett nafs har den börjat torka och tappa barr. Men men...


...nu är den klädd och förhoppningsvis ska den klara sig till juldagen. Man lär så länge man lever. Men lite komiskt är det med en gran i chock. Ha en fortsatt trevlig helg //Catharina

lördag 12 december 2009

Smällkarameller


Gjorde några smällkarameller en kväll i veckan. Jag skrev ut lite noter från internet, O helga natt, blev det. Passar ju bra nu när det snart är jul.
Den här hänger tillsvidare på spegeln i köket.



Denna får hänga på mitt fönster som jag har ståendes i vardagrummet. Ska göra lite mörkare smällisar oxå, men jag måste färga pappret först. Kanske det blir något jag gör i helgen. Nu ska jag gå ut med lilla vovven ett tag för att sedan ta mig en tur till Myrorna.
Ha en bra helg alla /Catharina