söndag 23 augusti 2009

Badrummet

Så var då nya badrummet helt klart. Det enda som återstår är lite piff men det blir när dagarna blir kallare. Så länge det går att vara ute på eftermiddagarna och helgerna är det prio 1.


Välkommen in på en titt i vårt badrum med bastu.


En liten översikt på nästan hela badrummet. Det är omöjligt att få med hela. På väggarna har vi satt upp skivor som ser ut som pärlspont. Otroligt smart, man slipper kvistar som tränger igenom och inga brädor som torkar och drar isär.


Som en liten mellanvägg mellan toan och duschdelen satte vi in ett gammalt fönster. På sidan mot duschen gjorde mannen en lite fönsterbräda. Det blev riktigt fint med fönstret där.


Till pappersrullarna hittade jag en nätkorg hos Hjortgården, Gårdsromantik Havsviken.


Tvättstället och tillhörande skåp är inhandlat på IKEA, likaså lamporna intill spegeln. Till tvättställskåpet sydde jag ett draperi. Det blev mycket mer ombonat och det ger ett mjukare intryck.


Mellan tvättstället och badrumsskåpet vände vi på en skåpstomme och gjorde en bänk. I bänken är det självklart förvaringsplats och det är skönt ha en liten bänk att sitta på.


Där inne är bastun. Nu kommer vi till de lite mordernare delarna. Alla i familjen gillar inte gammal stil...särskilt inte min son.


Bastun är nog det som Mannen är mest nöjd med. Han skulle kunna flytta in hit. Vi satte in en rad med mosaik för att göra väggen lite roligare. Mannen har verkligen kämpat på bra. Alltihopa har han gjort helt själv. Jaa faktiskt hela badrummet har han gjort från golv till tak och från vägg till vägg. Jag har ju bidragit med att måla och peka och visat hur saker ska vara, och det kan ju oxå vara lite jobbigt=)


För att öka ljusinsläppet i bastun satte vi in två rader med glasbetong mellan bastu och dusch.


Bakom aggregatet murade vi en pelare som ser ut att vara av grova stenar.


Sist men inte minst duschen. Tycker det blev otroligt bra ned dessa inslag av bruna pelare. Också fick vi in lite av det morderna. Jahapp, det var en grundlig visning av vårat nya badrum. Ha en bra söndagkväll nu.
//Catharina

onsdag 19 augusti 2009

Detaljer

Jaa få se vad detta blir nu. Jag kan inte se mina bilder utan det är bara HTML-text, men jag ska försöka skriva på rätt ställen. SUCK.

Tänkte i alla fall visa lite detaljer från Lusthuset som jag känner mig extra nöjd med.


Ovanför dörren in till Lusthuset har jag satt upp ett väggord. Eftersom vi bara har tänkt njuta i Lusthuset tyckte jag att detta lilla väggord stämde bra in. Måste bara komma ihåg att följa det som står också. Det är inte så lätt alla gånger när man stressar fram.


Kommer ni ihåg det allra första programmet av "Sommartorpet" som gick för flera år sedan? Där tillverkades en hängränna av trä. Ända sedan dess har jag sökt efter ett bra ställe att kunna ha en sådan hängränna. Och när Lusthuset var byggt hittade jag det stället. Vårat Lusthus skulle förses med en hängränna av trä. Även Mannen var med på det från första början!! Först hade vi tänkt runt om men när det var dax att göra hängrännan kändes det som att det skulle räcka med en ovanför entren. Av några gamla brädor som dessutom legat ute och åldrats tillverkades rännan. Innuti har Mannen satt kall asfalt tror jag det var, för att den ska hålla tätt.


Rännan har lite lut och i ena änden satte Mannen fast en kedja så vattnet kan rinna efter den.


På marken gjordes en liten stenkista som kedjan går ner i där vattnet samlas och kan rinna bort. Oj vad nöjd jag blev. Hoppas kedjan rostar till sig oxå under vintern.
Kram Catharina

torsdag 6 augusti 2009

Äntligen är lusthuset klart

Äntligen, efter flera års vånda tog vi äntligen tag i det. Vårat Lusthus är klart!!

Välkommen in. Vi har fikat vårat kvällsfika här ute en kväll och fler kvällar kommer det bli.

Jag och Mannen gjöt ett trappsteg, där skrev jag in "Anno 2009". Det syns inte så bra, men så står det i alla fall.


Lampan är från IKEA, både el och för ljus. Mysigt. Nu ska jag försöka hitta lite fler pinnstolar som jag kan måla. Som det är just nu, ska det inte vara. Som bord tog vi mitt gamla furubord och målade, tänkte att det blir bra eftersom det finns en iläggskiva till. Nu är det bara det att den skivan är nog på soptippen. Vi hade nämligen tänkt köra dit bordet, men av någon anledning blev det kvar. Och det var ju bra. Så nu måste vi göra en extraskiva.

Ja ni skulle bara veta hur nöjda vi är. 5 veckor dagligt måleriarbete är äntligen klart, och ångesten över det fallfärdiga rucklet på slänten finns det inte ett spår av.

Gjorde en liten ljuslykta att ha på bordet. Det har ju faktiskt börjat skymma lite på kvällarna här nu.