fredag 17 juli 2009

Våran kaffeplats i morgonsolen

Varje ledig och solig morgon brukar jag och Mannen dricka vårat morgonkaffe här. Det är så mysigt att sitta och ta det lugnt ett tag innan alla måsten sätter igång.
Så ser det ut på min bro. Man skymtar trallen på bron,vitoljad och fin. Jag ångrar inte att vi oljade både bron och altanen med olja som hade vita pigment. På bron har jag vita penseér och millionbells, tyvärr har inte alla plantor kommit i blom än. Men de verkar vara på gång.
På måndag börjar jag jobba igen..blää. Men det är bara 1 vecka, sen är det semester igen i 1 vecka. Ha en skön helg alla /Catharina.

onsdag 15 juli 2009

Måla, måla,måla....

Vad gör ni på er semester?? Jag MÅLAR!!!
För en herrans massa år sedan fick Mannen 8 stycken brunlaserade altanpardörrar. Av dessa bygde vi ett lusthus. Och där stannade det!

Nu denna semester har vi bestämt att vi ska vara hemma hela semestern eftersom barnen jobbar och vi inte har hela semestern tillsammans. Då passar det bra att göra klart saker, att lämna 90%-klubben så att säga. :)) Jag håller just nu på att måla dörrarna, 4 sidor på varje dörr, 16 dörrar och massor av "pilljobb". När de är klara har jag bara dörrarnas baksidor och karmarna kvar *pust*. Ser ni vad fint det blir. Tyvärr hade jag inga "före-bilder", men ni ser ju lite av det bruna så det är inte svårt att föreställa sig allt brunt.


Utvändigthar jag nästan målat klart.Ett varv kvar och det blir det sista jag gör. På dörrarna gör vi z-an, så som på gamla ladugårdsdörrar. På två veckor tror jag att det ska vara klart, då har jag nog hunnit på IKEA oxå för att inhandla måååånga meter med vitt tunt tyg. Tyget ska jag ha som gardiner som håller den allt för varma solen borta.

torsdag 2 juli 2009

Loppisfynd och söt (monster) hund

Var på Loppis i söndags och fyndade. Har funderat på nya teskedar ett tag och i söndags slog jag till. Hittade 10 stycken fina silverskedar.

Det var ett väldigt sött mönster på de. Som vanligt var Mannen överväldigad över mitt fynd...not. Men va´ f-n gamla skedar...

Har rengjort dem, men måste nog gå på med något riktigt rengörningsmedel. Provade hett vatten och folie, vilket fungerade utmärkt, men jag tror de kan bli ännu blankare. Sen hittade jag en liten griffeltavla. Jag ska prova rengöra det svarta men jag tror nog att jag måste måla på med ny svart färg. Det bruna blir nog vitt. Ska bara fundera ett tag först.

Sen har vi monsterhunden. Hon är så otroligt söt och JOBBIG. Vad hade man gjort om det inte varit sommar!!! Hela mornarna leker vi...med tänderna. När man ser på sina händer, underarmar och smalben kan man tror att det är en katt man har :)) Men hon är så förbaskat sööööt så allt ont glöms snabbt bort.
Kolla bara hur gossig hon är. Hon sover väldigt gärna under en filt eller liknande. Får hon chansen kryper hon in under en och somnar.