söndag 26 april 2009

Var på Myrorna för någon vecka sedan och ramlade över två små saker. Nämen ååå kolla precis vad jag har sökt. Mannen trodde jag drev med han. Du kan ju inte vara sann, vad f-n ska du med det där å göra!!!!
Jo jag håller med att så här är de inte så vackra, men i min hjärna var förvandlingen redan gjord.
Denna fina nålhatt som dottern gjort för säkert 10 år sedan blev också aktuell i min vision som spelade upp sig i mitt huvud. Nålhatten är flitigt använd sedan jag fick den eftersom det är så praktiskt att alltid ha nålar tillgängligt och samlade på ett ställe.

Tadaaaa, visst blev den fin. Min nya fina trådhållare med nåldyna. Mannen blev imponerad, även om han inte vill visa det så mycket. Men jag vet att han tycker det blev bra.


tisdag 14 april 2009

Fyndet i husvagnen

Vi har firat påsken i husvagn på Dundret. En underbar helg med kanonväder. I vanlig ordning några dagar innan påsk skottar vi fram husvagnen och städar ut den lite. Denna gång gjorde jag dock ett fynd.
Denna fina bricka har jag tagit ut till husvagnen för några år sedan eftersom jag tyckte den passade där då den är i trä och inte kan gå sönder. Nu några år senare har brickan blivit lite nött av kastrullerna som har stått i den och allt ut ur skåp...in i skåp. När jag plockade fram den vid min städning insåg jag hur fin den är, så inge´mer husvagnsliv för denna skönhet utan den fick flytta in i vardagsrummet. Fint ska det va´. Tilläggas bör att det är min dotter som gjort den en gång i tiden. Kan hon ha det efter mor sin....det konstnärliga alltså.

Japp, här står eller ligger den nu. Den är rackans fin. Lite mer piff behövs, men var sak har sin tid.

onsdag 1 april 2009

Min "nya" köksduk

Stora fina dukar gillar jag. Tyvärr är de inte så billiga. Vårat köksbord är dessutom ganska stort och att köpa en duk till det är inte det roligast, oftast finns inte rätt storlek. Eller så är de väldigt dyra.
Men nu har jag en "ny" fin duk. Handlade två lakan på Myrorna, klippte de i rätt storlek och sydde ihop dem på mitten. Anledningen till att jag klippte i dem var att jag ville ha sömmen (som ändå hade blivit) på mitten. Oj, så bra det blev, och att det var en fin spets på lakanen var ju bara bra. Tyvärr hittade jag inga lakan med en maffig brodyr, men man kan ju inte få allt. Och det bästa av allt med duken är att om någon spiller på den går det att tvätta i 95 grader, och blir den förstörd är det bara att kasta den och göra en ny. Priset var inte ens 100 kronor för två lakan.