söndag 22 mars 2009

Porrkuddar och gräddbakelse

Jag har sytt lite kuddar här den senaste veckan. När jag skulle beskriva vad för kuddar jag höll på med fick de benämningen "porrkuddar" av en kollega. Sedan dess kallas dessa kuddar för just det.
Dessa kuddar är till min dotter. Det blev två olika rosa färger. Det passar så bra i hennes rum. Väggarna är svagt lila/rosa. Alla möbler vita och överkastet brunt. Med andra ord så har hon väldigt fin färgkombination där inne.
Den andra "modellen" blev en gräddbakelse. Det var lite knöligt och rundeln i mitten är inte riktigt rund. I rundeln ska jag fästa C och R, vilket är första bokstäverna i mitt och Mannens förnamn. Fiffgt va´? Jag har innerkudde för en till, men det var lite för jobbigt för att ge sig i kast med en till direkt. Baksidan är slät och jag har gjort den omlott så man kan ta ut innerkudden på ett enkelt sätt.
I morgon är det måndag och ny arbetsvecka, suck, helgerna går alldelens för fort.

söndag 15 mars 2009

Den dagen jag fick nog

Kommer ni ihåg det där ursnygga kaklet som väldigt många satte in i köket ovanför diskbänken på 90-talets första halva?? Vi har haft det kaklet, under många år har jag lyckats blunda för det och jag har levt med att vi ska renovera köket. Tyvärr har köksrenoveringen dragit ut på tiden då vi har gjort mycket annat istället. Men så en dag för några månader sedan fick jag nog. Okej att jag måste leva med luckorna ett tag till men kaklet...jag orkar inte... Sagt och gjort, tog med mig Mannen och åkte iväg till stormarknaden (de enda som säljer färg söndagar), förklarade vad jag ville ha. Den stackars killen visste inte vad han skulle säga. Jag däremot visste vad jag skulle ha, men jag fick ingen garanti av killen. Blev det förstört fick jag stå för det själv. Mannen tyckte det var lite pinsamt...måla kakel...

Så här såg det ut, fogen var inte gul, utan på bilden har jag teijpat fogen. Inte så vackert kakel va?!
Och så här blev det. Till och med Mannen som i vanlig ordning var skeptisk tyckte det blev så bra, så han gröpte ur den gamla fogen och fogade om med en ljus grå fog. Det blev ett bättre resultat än jag hade väntat mig. Att kaklet är målat ser man inte utan det ser ut som ett cremevitt kakel. Jag ville inte ha en helvit färg då jag var rädd att det skulle bli för vitt, men denna lite brutna vita färg är hur fin som helst. Jag målade även ovanför spisen och än har färgen suttit hur bra som helst och nu är det 3 månader sedan.

fredag 13 mars 2009

Sååå vackert

Just nu händer det inte så mycket här hemma, tiden räcker inte riktigt till. Vi bloggare visar ju ofta upp saker på bloggen som vi tycker är vackra, som vi tycker om och som vi är stolta över. Denna gång tänkte jag inte visa nån sak men jag tycker det är vackert, något jag tycker om och jag är oerhört stolt över detta. Jag tycker dessa foton är så otroligt fina, det är min dotter som har modellat lite. Fotografen är en gammal klasskamrat till henne, som är så himla duktig att fotografera. Titta gärna in till henne och se er runt bland olika bilder, alla lika fina men på olika sätt. ECHphoto.blogg.se
Den här bilden är drygt ett år. Jag gillar den riktigt mycket. Så romantisk och fin.

Den här bilden tog Ellen, hon heter så fotografen, under sportlovet när de hade en fotosession. Den är så glad. Färggrann och fin. Det finns flera bilder från denna session, alla lika fina. På några är det ballonger, några godis runt omkring och någon bild är med blommor. På den här bilden är det godistema, därav klubban.
Ha det nu så brai helgen alla.