torsdag 26 februari 2009

Äntligen har datorn kommit tillbaka från lagning

Jag börjar med lite vårblommor. Denna sköna skapelse fick jag våra goa vänner när jag fyllde år. De är så fina, synd bara att de skjuter iväg så. De är ju allra vackrast när de är små och buskiga.




Jag har flyttat om lite. Det här bordet står normalt i sovrummet, men i väntan på ett halvmånebord så har jag flyttat in detta bord i vardagsrummet. Jag tycker fågelburen passa perfekt på det. Lite längre fram ska jag byta ut ljusen mot någon fin blomma, men än tänder vi ganska mycket ljus. Ett tag funderade jag på att måla om bordet men det ska nog få vara brunt och nött, det har sin charm så. Stolen är ett arvegods från min mormor och morfar så den kommer aldrig få känna av penseldrag. Inte så länge den är i min ägo i alla fall.

Fyndade lite gamla kökshandukar på Myrorna. De blir så fina som dukar. Här får en av dem pryda min ena köksbänk. Passar ju bra ihop med den gamla vågen. Nä, nu ropar Mannen att maten är klar...så bra har jag det. Trevlig kväll. Kram Catharina

söndag 1 februari 2009

Mitt olivträd

När jag har surfat runt hos andra bloggare har jag sett hur fina era olivträd är. Hos några av er har träden även börjat skjuta lite nytt. Nu har jag kämpat hela hösten och snart hela vintern med mitt olivträd och här nedan ska ni få se något som inte är vackert...
Här är en närbild av kronana...inte ett levande blad finns. Det är med varsam hand man tar i trädet, så inte allt ramlar av.

Så här ser det ut i helfigur. Men jag ger mig inte. Mitt träd ska få chansen att återhämta sig nu när våren kommer. Jag tror nämligen att det lever lite. Men har det inte hänt något till sommaren...ja då blir det komposten.