fredag 30 januari 2009

Jag handlat, dotter fotograferat

Tog en sväng förbi Myrorna efter jobbet...det blev en större "handling" än vad jag tänkt. Det jag skulle köpa var några nya dukar. Eller nya för mig. Bilderna har jag bett min dotter ta, dels för att hon är sååå duktig att fotografera men oxå för att hennes kamera är bra mycket bättre än vår.
När jag var klar med inhandling av dukar medmera råkades jag titta lite ner och vad låg där...jo sex stycken quiltade tabletter. Nämen oj...och jag som behöver precis sex stycken till mitt bord=) Och vad billigt, 15 kronor styck...vore ju synd att låta dem ligga kvar här...
På ena sidan är de linfärgade och vita och på andra sidan helt linfärgade. Funderade ett tag på om jag skulle försöka bleka dem helvita, men näää de får nog vara som de är.
Sen hittade jag detta helt underbara örngott. Tyvärr syns inte boderiet så där jättebra. Min dotter har fotat en närbild av det men jag råkades fummla bort det när jag skulle hämta det från hennes minne. Måste be henne ta ett nytt foto så jag får visa detta underbara hantverk. Jag tror att min svaga punkt är örngott just nu, kan inte få nog av dem. När jag köper ett örngott kan min tanke vara att göra en lampkjol eller något annat av det, men när jag väl har tvättat upp det så tycker jag dem är för vackra för att sätta saxen i.
Några vackra kökshanddukar blev det oxå. Ojoj vad de hade mycket denna gång, jag hade faktiskt kunnat handla mycket mer.
Men blev det några dukar då???? O ja det blev det. Två stycken helt underbara dukar, men även dessa bilder råkades jag fummla bort. Återkommer där oxå...min dotter är inte helt "impad" av sin mor just nu. Hihi.

söndag 18 januari 2009

Lite gammalt och lite nytt

Äntligen dax för lite nya inlägg. Tiden vill inte räcka till riktigt för allt man vill göra, och helgerna innehåller alltid en dag för lite=) Jag önskar att jag var en sån som alltid hade massor med energi, älskade att baka så frysen alltid var full. Hann gå långa promenader, pysslade och allt det där ni vet. Men när helgen kommer så är det alltid så många saker som ska göras så tiden räcker inte till de där roliga sakerna.

Under mellandagarna var jag i alla fall till Maud med den söta butiken Hjortgården och med bloggen Gårdsromantik Havsviken. Ojj vad många "vill ha" saker det fanns där. Denna lilla låda fick följa med hem. Mannen frågade var jag skulle ha den och faktiskt vet jag inte ännu var jag ska ha den. Just nu står den i köket och ser vacker ut. Tanken är nog att man ska ha bestick i den men jag har satt dit ljus och mina gamla ljushållare. Så tillsvidare står den på en tillfällig plats och väntar på sitt användningsområde.
Under veckan har jag varit några dagar i Stockholm och jobbat. På väg hem passerade jag en liten butik som jag besökt några gånger tidigare. Jag har spanat in dessa kors och nu kände jag att det var rätt tillfälle att handla två stycken. De är ju så vackra dessa kors.
Mitt tårtfat från IKEA har kommit fram och fått en plats. Några hjärtan i fattigmanssilver och några gamla böcker får ligga där och vara fina.
Och nu till det bästa...denna fina ljuskrona fick jag av barnen i julklapp. Visst är den fin!! Igår tände vi ljusen i den och det blev riktigt mysigt. Min första tanke var att den skulle hänga i det nya badrummet men eftersom takhöjden där är lite lägre än normal standard fungerade inte det. Så det blev i vardagsrummet den fick sin plats.
Nää, nu ska jag kika runt hos er andra bloggare...och just det en sak till.
Grattis på födelsedagen Anita=)).
Kram Catharina

tisdag 6 januari 2009

Slut på helger och ljusrester

Så har alla helger varit. Det är både skönt och tråkigt, skönt på det sättet att allt blir som vanligt igen och tråkigt på det sättet att det är väldigt skönt att vara ledig.

Så här såg det ut på vårat bord på nyårsafton. Finporslinet fram. Eftersom det kräver handdisk blir det tyvärr inte så ofta det kommer fram. Jag hatar att diska och tycker att diskmaskinen är en väldigt fiffig sak =)
Här har ni efterrätten. I botten är det ett hopkok av rött vin och jordgubbar, det låter kanske inte så gott men det är väldigt gott. Sedan ett lager med pannacotta och överst passionsfrukt. Yummie.

Vad gör ni med era ljusrester? När jag har samlat på mig några rester från ljusstakarna tar jag fram min stumpbrännare och eldar upp resterna i den. En stumbrännare är en väldigt smart sak och ljusresterna blir ganska charmiga i den. Här kastas inget ionödan ))