tisdag 22 juli 2008

Mannen fick en beställning...

Mannen fick en beställning för några dagar sedan. Vi har en liten hög med brädor som ska till soptippen...NOT. Jag fick nämligen en ide´om hur stora delar av dessa brädor kunde användas. Så jag la en beställning hos Mannen som nästan genast satte igång. När Mannen får en beställning som innebär att han får användning av sina elverktyg så brukar det gå ganska snabbt, det är ju roliga leksaker de där verktygen.
De flesta ser nog vad det ska bli...precis en torkställning. Här är de resta för lite måttanpassning och för att bli målade. Viss justering kommer ske, det ska dit några krussiduller så de blir riktigt fina. Nu tar jag en kort paus så återkommer jag på någon vecka. Då kanske jag har ett färdigt resultat att visa upp. Kram Catharina

söndag 20 juli 2008

Lite badrum

Väggen är färdigmålad. Skönt! Nu ska vi börja montera inredningen när färgen har härdat klart.
Så här kommer det att bli i duschen. Stora vita kakelplattor med en brun rand där duschblandaren ska sitta. Kul att blanda in lite modernare. Sonen blir dessutom glad som tycker det är förfärligt att vi måste göra vårt hus "gamlare" än det är.
Övergången in i duschen. Golvet i duschen har fått dessa små stenar istället för klinker.
En detalj som jag är riktigt nöjd med...övergången mellan klinker och panel. Denna lilla list gör DET. Eller vad tycker ni?

onsdag 16 juli 2008

Madonnan

Min madonna som jag köpte på loppis för 10 kronor har fått lite vit färg. Lite längre ner kan ni se hur den såg ut innan.
Så här i efterhand med färg kan jag konstatera att det var ett fynd. Nu hänger den på väggen i vardagsrummet.

Saftkok och gardinsömnad

Årets första saftkok är avklarat, rabarbersaft med vanilj. Mmmm så gott det blev, överförväntan.
Sovrummet fick ny gardin. Jag har tänkt sy denna länge och nu så blev det av.
Det här gamla lakanet har jag visat tidigare. I dagarna har det förvandlats till en gardin till datarummet. Lite knåp var det eftersom lakanet var både för långt och för brett, och jag ville inte klippa i det.
Jag sydde dessa vad de nu kallas oxå som lite insynsskydd. För att anpassa dem till lakanet sydde jag in en virkad spets som jag fyndat på myrorna. Resultatet blev bra.
Initialerna GB står för min mammas namn som ogift. Japp...det är en släktklenod som hänger där.

tisdag 8 juli 2008

Mera badrum

Vårat nya badrum växer sakta men säkert fram. Äntligen har vi kommit till de roliga delarna.
På väggarna har vi satt skivor som ser ut som pärlspont. Väldigt praktiskt att smälla upp en hel skiva åt gången. Dessutom blir skarvarna perfekta, inga brädor som kommer torka isär och inga kvistar som envisas. Här har vi målat första varvet, det är väldigt tungt att måla med denna våtrumsfärg. Lite som sirap.
Här har vi golvet i duschen. På bilden ser det inte så bra ut...nyfogat och blött.
Så till taket där denna skönhet sitter. En takrosett...så vackert.
Den ska få vara hel ett tag till. Jag vill vara helt säker på att jag ska ha en lampa där innan jag gör hål i den. Vi kommer ha "spottar" i taket så det kanske räcker med dessa.
Slutligen en bild av taket. Om ni tittar ordentligt ser ni att ytterst är taket något lägre än resten av taket. Det blir en liten kant runt om i hela taket. Det blev verkligen bra, bättre än vi väntat. Och allt detta har Mannen gjort själv!!

lördag 5 juli 2008

Loppis

Förra helgen bestämde jag mig för att denna helg åka till Piteå på loppisen de har där varje lördag under sommaren i Badhusparken. Enligt plan bar det av i morse, Mannen följde med. Vi skulle lämna moppen på service så det passade bra. På väg mot stället där moppeförsäljaren höll till fick jag en känsla i mig. Är Lillpite här nånstans? frågade jag Mannen. Jo, det ska vara här omkring. Sekunden efter dyker en skylt upp som talar om att jajamän Lillpite är i krokarna. Perfekt...då kan vi åka förbi Bohagen Vischan när vi hämtar moppen. Jaha är det oxå en sån där loppis? undrade Mannen väldigt glatt -NOT. Men som sagt min Man tycker jag är bäst och då vill han gärna följa med dit jag vill fara. Hihi.
På loppisen i Badhusparken gjorde jag ett inköp. Denna madonna köpte jag för 10 kronor. Vet inte om det var ett fynd, den är inte så fin just nu...den har ett fint glittertäcke så den skimrar lite. Tänkte mig ett fint sandpapper och lite vit färg och sen ska jag säga om det var ett fynd eller ej. På Bohagen Vischan hittade jag tyvärr inget, men jag kommer absolut åka dit fler gånger.
Mannen gjorde oxå ett inköp på loppisen!!! Ett smörgåsjärn så man kan göra varma mackor över eld eller som vi tänkt på gasolspisen i husvagnen.