söndag 22 juni 2008

Regn

Idag regnar det. Jag börjar bli lite less på sommarvädret hittills, än har inte den där riktiga sommarvärmen infunnit sig. De dagar solen tittar fram blåser det kallt eller så är det mulet eller som idag regn. Har i alla fall lyckats fota några bilder när solen varit framme, men som sagt...stranden får vänta än.
Min stora blomrabatt växer och har börjat blomma. Än så länge följer blomningen min tanke. Jag vill ju inte att alla blommor blommar samtidigt och sen är det slut, utan jag vill att blomningen ska avlösa varann. Nu blommar det orange, lite gult och det lila är på gång.
Denna vattenpelare fick jag och Mannen i bröllopspresent närvi gifte oss för ett år sedan. Den har vi grävt ner i rabatten. Den syns även på första bilden här ovanför. Det är så mysigt att höra hur vattnet rinner.

Även jordgubbarna har börjat blomma, stora vita blommor. Kanske det ändå blir riktig sommar till sist. Kram Catharina

söndag 15 juni 2008

Måla måla

Har man inte vita krukor (och inga pengar) så får man vara kreativ.
Hade lite gamla krukor på vinden som jag inte använt på ett bra tag då jag har tyckt att de var fula. Den ena var en flätad kruka som blev jag spraymålade. Hyfsat bra blev det.
Den andra krukan som hamnade framför färgburken var en ganska fin terrakotta kruka. Resultatet blev väldigt bra. Mannens kommentar var "-när du tog fram den krukan tänkte jag, jaja prova kan du alltid. Men den blev ju j...gt fin".

Paket

Vi hade kalas i torsdags, min dotter fyllde 16 år. Fy vad tiden går. Dessa två paket var lite av det hon fick. Av våra vänner fick hon en hel papperskorg full av popcorn...det var verkligen döhäftigt. Vi äter ännu poppisar.

torsdag 12 juni 2008

Bröllop

Det är snart 1 år sedan vi gifte oss och jag hade världens vackraste brudbukett, tycker jag i alla fall. Den är helt rund, gjord av champagnefärgade rosor och vita pärlor. "Handtaget" är gjort av pärlband som löper genom buketten. Jag kan säga att den vägden en hel del också. De som gjorde buketten hade aldrig gjort någon liknande och vår fotograf hade aldrig sett en sån, och det är ju kul. En unik bukett, som inte så många har. Min bukett beställde jag på Växtriket av Christer eftersom jag visste att den skulle bli precis så som jag ville om jag beställde den där.

söndag 8 juni 2008

Uteliv och examen

Jag har ju inte bloggat på ett tag (innan igår) och vad det beror på berättar jag nedan med bilder.

Vi eller Mannen har oljat altanen, olja med vita pigment. Från början hade vi tänkt riva altanen och bygga en ny, men vi provade att olja med vitt istället. Resultatet tycker jag blev riktigt bra, som ett gammalt loggolv. Han är duktig min Man. Utemöblerna åkte fram och lite blommor ställdes ut.
Jag har även rensat min jätterabatt. Den är mååånga meter lång och några meter bred. Det har även börjat blomma lite i den.
Den är inte helt klar, men det är på g. Jag har kärrat massor med jord eftersom jorden vi satte dit i fjol inte räkte till hela. Jorden har jag kärrat från vår kompost. När man behöver såna mängder jord har man börjat tänka "återanvändning". Vi har redan fyllt den med 1½ lastbilslass och kommer behöva ytterligare ½ lass!!
Sedan har jag varit "frissa". Min dotter slutade nian och då ordnades det med bal för alla nior. För att hålla kostnaderna nere (det var ju inte någon studentbal precis) så fick mamman vara frissa. Så här blev det...dottern var helnöjd och det är ju det som är det viktiga.
Ståndsmässigt skulle det vara. Här kommer hon och kavaljeren för kvällen. Jag är så stolt och lite avis, jag hade ju också velat åka Mustang.
Sen var det examensbjudning. Inte så märkvärdigt, men dessa cupcakesrördes ihop. Mums.
Och så här ser det nu ut i en del av min rabatt. Det här är åkerbär som ska avnjutas på någon vecka. Ja jag har inte bara blommor i min rabatt...
Smultron har jag också, både röda och vita. De vita är faktiskt lite godare och STÖRRE. Sådde för övrigt morötter idag.
Här har jag min spalje av armeringsjärn, älskar detta underbara material. En ros är planterad här som jag hoppas ska växa sig stor. Jahapp det är alltså vad jag har gjort senaste tiden. Och det är bara början innan allt kommit igång ute. Snart ny vecka och arbete. Kram Catharina

lördag 7 juni 2008

Sovrummet

Jag har inte bloggat på ett tag nu eftersom de senaste två veckorna farit fulla med annat. Jag har tagit lite bilder från olika händelser den senaste tiden och om jag hinner ska jag visa er dem imorgon. Idag ska bjuda in er i vårt sovrum...
Det här är i den nya utbygda delen. Skrivbordet har jag köpt på loppis förmånga år sedan och stolen har varit i mormoroch morfars ägo.
Det här skulle varit bild nr 1. Här har vi precis klivit in i sovrummet. Rummet är i etage vilket inte syns så tydligt på bilden.
Sängen...ska blivit för att senare bytas ut.
Här är dörren in till badrummet. Mina gamla fönster får också plats här till dess jag hittat platser för dem. Den uppmärksamme ser att det saknas ännu kontakter och lister.
Japp det var allt. Ha det gott så ses vi. Kram Catharina