tisdag 27 maj 2008

Köksgardiner

Jag köpte ju två gamla lakan på Myrorna för en tid sedan. Jag var även på Lantlif Anette´s affär My Home och köpte gardinkappor. Den uppmärksamme ser att snön har försvunnit och gräsmattorna har börjat grönska, sååå fint.

Nu har jag sytt lakanen till längder och kombinerat ihop dem med gardinkapporna från My Home. Det blev riktigt bra resultatet. Jag har köpt ett lakan till för jag tänkte hänga en längd i mitten också, men min dotter och Mannen tycker det är bra så här... Tja jag kanske får lita på dem, eller så gör jag en längd till. Har inte riktigt bestämt mig.
Jag målade mina IKEA stänger vita så de skulle passa bättre. Resultatet blev över förväntan. Jättefina och lagom Shabby.

Skogens konung

Vi hade konungen på besök igårkväll.

Helt orädda sprang de omkring på gården
Jag kan säga att altandörren var öppen, lite respekt har jag för dessa djur.

fredag 23 maj 2008

Min kamera har åkt bort

Buuähhh, Mannen har åkt till sina föräldrar och med sig har han kameran, hela helgen!! Och vad kan man inte göra utan kamera....precis man kan inte ta några fina bilder som man sedan lägger in på sin blogg. Så därför blir det ett inlägg utan bild. Hmm, saknar jag kameran mer än Mannen?? Hi,hi. Nu frågade han ju i och för sig om han fick ta med kameran och jag sa ja, men jag lovar att det var ett motvilligt ja. Men,men jag får trösta mig med att jag får mer tid att titta in hos er andra bloggare... Ha en bra helg alla bloggisar, Kram Catharina

måndag 19 maj 2008

Måla gardinstänger

Idag har min son opererat sig i munnen och behöver tillsyn under resten av dagen. Så då fick jag ta en VAB dag, ganska skönt med en ledig dag så här. Det är några år sedan sist.

När jag ändå måste vara hemma passade jag på att uträtta lite målningsarbete. Mina gardinstänger i köket åkte ner.
De flesta har nog handlat svarta gardinstänger på IKEA. Nu vill jag inte ha dessa längre och eftersom vinden redan är ganska full av gardinstänger så tyckte jag att det skulle vara perfekt att måla om dessa. Sagt och gjort, målarpyts fram och så här ser de ut efter första varvet. Fästena har jag också målat, de får duga tillsvidare, Mannen vet inte än att han måste göra nya egendesignade fästen till stängerna...

söndag 18 maj 2008

Spetsar och lakan

Min mamma kom med några gamla spetsar och gamla lakan. Jag tror också att det följde med virkade servettringar. De små sakerna i nedre högra hörnet. Lakanet med hardangersömmen ska bli en hissgardin. Jag måste bara klura lite hur jag ska göra så spetsen syns på ett bra sätt.
Denna handvirkade spets tycker jag är otrolig. Den är virkad av sytråd och är ca 1 ½ cm bred. Är det någon som känner att detta skulle vara något en regnig dag...

fredag 16 maj 2008

Blocket

Mannen surfade runt på blocket förra helgen och landade på en annons på en gungstol. Precis en sån som jag vill ha... Som ni förstår så slutade det med att Mannen åkte och köpte gungstolen, det är Kärlek.

Mitt blomprojekt


Under de senaste somrarna har jag byggt på mitt projekt. En blombänk som sträcker sig längs hela tomten. Med denna har jag byggt bort en slänt som bara var svår att klippa. Det återstår en liten bit,men tanken är att den ska bli klar i sommar. Jag kan lova att det har varit mycket kånkande och stånkande med alla stora stenar. Sen kan jag skryta också lite...jag har gjort det mesta själv. Vilja kan försätta berg.

måndag 12 maj 2008

Första blomman i trädgår´n

Hittade den första blomman i trädgården. Nu går det mot rätt håll även om vi har riktigt kalla vindar idag.

söndag 11 maj 2008

Örngott blev lampkjol

Varför bryta en fin tradition...även denna vecka blev det ett besök till Myrorna. Och jaa, det slutade på samma sätt som alltid. Jag handlade, men inte det jag var ute efter hi, hi. Denna gång blev det tre stycken örngott som fick följa med hem.
Här ser ni dem. Ett av dem var ganska gulnat och trots 90 graders tvätt blev det inte så mycket bättre. Men det hade en fin spets, så jag ska sprätta spetsen och använd den någon annanstans. Örngottet men den smala spetsen (kostade 10:-) syddes genast om.
En fin lampkjol blev det till min golvlampa i vardagsrummet.

Nya ljusstaken

Min nya ljusstake har fått sin plats. På ett litet bord i sovrummet. Ser ni pottan...en Kockums. Den köpte jag på en antikaffär för många år sedan. Under många år hade jag torkade blommor i den men nu har jag satt dit lite ljus istället. Tänk att man kan tycka en potta är fin.

lördag 10 maj 2008

Vad var det mannen beställde?

Mannen beställde ett paket från Fridas gård i förra veckan, och jag vet några som varit nyfiken på vad han beställt. Igår kom så paketet, och vad var det då i det...

Först beställde han en ny köksklocka. Jättefin.
Sen beställde han även en skylt att hänga på dörren in till nya badrummet. Visst bor det en liten inredare i honom... Självklart passade jag också på att köpa en grej, nu när han ändå skulle beställa hi,hi.
En ljusstake fick det bli. Kanske inte riktigt årstid nu men jag tycker dessa är så fina.



tisdag 6 maj 2008

En liten titt på badrummet

Måste visa en liten bild av hur det går i badrummet. Det här är en bild från bastun, eller bastugolvet. Vet inte om ni är lika noga med detaljer som jag...men jag är sååå nöjd över hur perfekt golvbrunnen passade in. Inga konstiga vinklar här inte...

lördag 3 maj 2008

Tänkte visa lite från veckan som snart varit

Mina kakformar har jag satt i en glasburk, modell större, som står framme på köksbänken. Tror det har varit smörgåsgurka i burken en gång i tiden.
Fortsatte mitt grävande i pappas gamla saker på vinden. Och där låg den, glas grejen med ett gammalt foto på baksidan. Tror det är en gammal brevpress??
I veckan fick jag också mitt paket från EnglaMaria. Jag har beställt en kedja som jag hängde i mitt fönster, en zinkhink som mitt olivträd ska stå i och lite andra saker som kan vara bra att ha. Jag har ett paket till på gång från Fridas gård, innehållet i det paketet har Mannen beställt. Jag blir så stolt över han, han förstår precis vad jag vill ha...
Ja, så här blev det. Kedjan på fönstret, trädet i hinken och några kakformar att ha ljus i.