tisdag 25 mars 2008

Smått och gott

Har firat påsk i fjällen. Det var riktigt skönt att komma bort några dagar, dessutom hade vi kanonväder. Tänkte visa lite smått idag.

Köpte några sticklingar innan påsk. Röda och vita små hängpelargoner. Få se om det blir några blommor eller om jag hinner ta död på dem. Satte även lite frön...
Det här zinkfatet i form av ett hjärta köpte jag på Nublu. Fint va?
Samma med detta hjärta. Så enkelt men ändå så fint

tisdag 18 mars 2008

Dockorna

För en herrans massa år sedan var mitt favoritintresse dockor och att tillverka porslinsdockor. Själva gjutningen gjorde Kristina, vår fröken, men sedan fick vi putsa, måla, limma ögon osv själva. Ni ser att kläderna är inte 100% färdiga...ett så kallat evighetsprojekt. Det är ganska ofta jag säger till mig själv att jag måste verkligen ta tag i detta nu...nångång.
Här har några av mina "barn" fått sätta sig i vedkorgen. Jag har flyttat runt på dem ganska många gånger och det är svårt att hitta EN bra plats.

måndag 17 mars 2008

Påskpyntat


I helgen åkte påsken fram, det blev inte så mycket eftersom vi inte kommer vara hemma under påsken. Påskriset jag plockade förra helgen har blivit målat med vit sprayfärg.
Gjorde ett brunt ägg också. Dessa två ägg får ligga på min gamla symaskin och se vackra ut...

Fynd

Var på Myrorna i helgen och hittade dessa gamla lakan. Ska sy köksgardiner av dem. Jag tycker det var ett riktigt fynd, medan min man skäms lite och undrar när man passerat gränsen...

söndag 16 mars 2008

Hallen är klar

Äntligen är hallen klar...kom lite annat och en semester mellan...Idag tänkte jag bjuda in er på en titt i vår hall.
Välkommen.
Hallen är fortfarande samma färg som tidigare, men nu syns här inga kvistar längre.
Bakom den dörren bor min son. Tänkte det var bäst att stänga lite...det är inte nystädat där inne...
Den här gamla symaskinen har min mormor ägt. Spegeln är ny och lamporna handlade jag på en antikaffär för många år sedan.
Här är den största förändringen. Dessa dörrar var tidigare lackad furu...gulnad furu...Vi är så nöjda över resultatet och det blev så ljust utan denna furu. Tänk att det har varit modernt. Jaa det var allt, vår hall är inte så stor. En annan dag kanske jag visar mer av vår hem.

lördag 8 mars 2008

Påskägg

Jag har precis som många andra av er "bloggare" gjort mina egna påskägg. Korgen är nymålad för att passa som "äggkorg".

Helg


Äntligen helg och man får tid att göra de roliga sakerna...tog en promenad på förmiddagen och passade på att hämta lite påskris. Ska ta en sväng till Myrorna senare. Få se om man hittar något roligt där.

tisdag 4 mars 2008

Åre

Har ju haft en veckas semester och varit i underbara Åre. Förutom att åka slalom hela dagarna har vi oxå hunnit med...

Åre chokladfabrik. Alltid värd ett besök.
Åre ljusfabrik.
Och sist men inte minst...Åre bageri med sina JÄTTE maränger. Denna med polka smak. Mmmm.

Ljusstakarna

Fyllde år för några veckor sedan och fick då dessa fina ljusstakar. Har inte riktigt hittat deras rätta plats ännu, men arbetet med det fortsätter.